Bono, musik och politik

Läste en intressant intervju i DN idag. Sverigeaktuella U2:s sångare Bono intervjuas av IFA:s Martin Scholz om engagemanget i världspolitiken.

Bono är ju som kanske bekant inblandad i frågor gällande fattigdomen i Afrika. Han åker omkring och försöker prata vett i Bush, Blair, Schröder, Chirac och andra ledare, och deltog nu senast på G8-mötet. Han föreläser runtom i världen och säger sig vilja förbättra världen.

– Jag pratade mig helt ursinnig och lät mig inte avbrytas. Då slog Bush näven i bordet och skrek: ”För helvete, jag är presidenten, det här är Vita huset, kan inte jag få säga något jag med?”


En mycket intressant intervju. Jag sitter och funderar på om det hela bara är ett PR-trick som så mycket annat, om Bono är naiv och låter sig utnyttjas, eller om engagemanget verkligen är genuint. Hoppas verkligen på det sistnämnda.